13 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΗΚΑ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!!!

όλο το σκεφτόμουν και όλο το ανέβαλα. Μία πάθαινα επεφυκίτιδα, μία κάτι πάθαινε ο φακός και θόλωνε, μία έχανα τα γυαλιά μου, μία έχανα τον φακό καθώς έτριβα το μάτι, την άλλη δε μπορούσα να κάνω μπάνιο στη θάλασσα, την άλλη είχα χάσει το φακό στο αεροδρόμιο στη Ζυρίχη και πήγαινα παντού με το ένα μάτι βουλωμένο για να βρω την πτήση.... ααααααα! 
Ώσπου το πήρα απόφαση! Θα έκανα λέιζερ! Τόσοι και τόσοι τα καταφέρανε, εγώ θα κώλωνα; 
Περιττό να σας πω ότι ήταν το σοφότερο πράγμα που έκανα για τον εαυτό μου στα 28 μου χρόνια...
Η διαδικασία κρατάει περίπου δέκα λεπτάκια. 
Πηγαίνεις στο οφθαλμολογικό κέντρο, σου δίνουν ένα λεξοτανίλ για να χαλαρώσεις και να γλαρώσεις και σε ετοιμάζουν. Σκουφάκι στα μαλλιά, σακουλίτσες στα παπούτσια, ειδική χειρουργική ρομπίτσα...
Σου βάζουν κολύριο με αναισθητικό στο μάτι και... η διαδικασία ξεκινά....
Είχα χεστεί πάνω μου, σόρυ για τη φράση αλλά καταλληλότερη δε βρίσκω για να σας περιγράψω την αγωνία μου! 
Μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν 4-5 νοσηλευτές και η οφθαλμίατρος.΄Ολοι είχαν ένα ρόλο εκεί αλλά ο αγαπημένος μου ήταν ο νοσηλευτής που είχε το ρόλο του εμψυχωτή! το μόνο που έκανε είναι να μου περιγράφει τη διαδικασία και να μου δίνει θάρρος. 
Ξεκινήσαμε με το δεξί μάτι. Έπρεπε να κοιτάζω ένα πράσινο φωτάκι διαρκώς. Μου βάλανε πιάστρες για να μη κλείνουν τα βλέφαρα, νερό για να καθαρίσουν την περιοχή και μια βελονάρα νααααα με το συμπάθιο. Μετά ο νοσηλευτής με προειδοποίησε ότι θα μου φέρουν κοντά στο μάτι ένα μεγεθυντικό φακό για να κόψουν με τη λεπίδα μια μεμβράνη και ότι σταδιακά, άλλοτε θα βλέπω θολά, κάποια άλλη στιγμή τέλεια και σε κάποια φάση δε θα βλέπω καθόλου... Αυτό το τελευταίο με φρίκαρε. Περιττό να σας πω ότι όταν πλέον για 1-2 δευτερόλεπτα έχασα το φως μου πανικοβλήθηκα αλλά για να μη γίνω ρόμπα στον τύπο υποκρίθηκα ότι όλα ήταν νορμάλ. Λοιπόν ο τυφλός δε τα βλέπει όλα μαύρα όπως νόμιζα αλλά τα βλέπει όλα χρυσαφί. Φρίκαρα.
Μετά άρχισα να βλέπω θολά ώσπου μου πάτησαν το λέιζερ και άρχισα να μυρίζω κάτι καμένο σαν να μου έκαιγαν τα μαλλιά μου. Έπειτα μου ξανατοποθέτησαν τη μεμβράνη που μου είχανε σκίσει με τη λεπίδα (πώς δε λιποθυμώ μόνο που το σκέφτομαι;) και μου βάλανε πάλι νερά και κολλύρια! Αυτό ήταν!
Η ίδια διαδικασία επαναλήφθηκε και στο άλλο μάτι και μετά το όλο πανηγύρι που στήθηκε πάνω στα μάτια μου τελείωσε! 
Εγώ είχα γίνει μούσκεμα από τον ιδρώτα, είχα φρικάρει τελείως. Τα πόδια μου είχαν κοπεί, έτρεμα και κρύωνα και έβλεπα ελάχιστα! Με σηκώσανε, άρχισα να περπατάω και τα μάτια μου τα ένιωθα πολύ ξηρά και άνοιγαν με το ζόρι. Μου την έδιναν όλα και ήμουν σε ημι-αμόκ κατάσταση! Ρωτούσα διαρκώς αν έχω αιμάτωμα και αν μοιάζω τώρα με δράκουλα (τρομάρα μου, δεν έβλεπα τα χάλια μου, η εμφάνιση με ένοιαζε) και τελικά σταδιακά συνήλθα!
Η γιατρός με έβαλε στο ιατρείο να μετρήσουμε την πρώτη αντίδραση σε δέκατα. (10/10 το άριστα) και μου είπε ότι αρχικά θα βλέπω μόνο 2/10... Εγώ έβλεπα ήδη 6/10! Γάτα παιδί μου!
Έφυγα ευτυχισμένη, πήγα σπίτι και έριξα έναν 4ωρο ύπνο και όταν ξύπνησα κατά τις 12 το βράδυ για να πάω (παρντόν) προς νερού μου τα έβλεπα πια όλα πεντακάθαρα!
Κανένας πόνος, καμία ενόχληση, κανένα τσούξιμο, τρελό σουξέ! 
Αν είστε και σεις γκαβοί, όπως ήμουν και γω,  και θέλετε να βρείτε το φως σας βρείτε πρώτα 2.500 ευρωπουλάκια και τολμήστε το! 

18 σχόλια:

  1. Με γειά τα μάτια! Είχες πολύ μυωπία να υποθέσω? Γιατί εγώ παρότι δεν έχω μεγάλο πρόβλημα, όσο να πεις το ότι δε φοράω ούτε γυαλιά, ούτε φακούς πολλές φορές με κάνει να αισθάνομαι ολίγον γκαβός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχα 8 βαθμούς, μιλάμε για τρελή γκαβομάρα! Να φανταστείς μια φορά είχα πάει στη Δάφνη για μπάνιο, λίγο πιο πέρα από τη Νεροτριβιά αν ξέρεις και έχασα το φακό μου μέσα στη θάλασσα. Ντρέπομαι που το λέω αλλά γύρισα ως τα Ψαχνά κυριολεκτικά με ένα μάτι, οδηγώντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε, τότε σα να ξαναγεννήθηκες περίπου είναι για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς! ! ! ! το συστήνω ανεπιφύλακτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εμ....τωρα θα βλεπεις τον κοσμο με αλλο ματι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κυριολεκτικά! Βλέπω τους γαλαξίες χωρίς τηλεσκόπιο και βλέπω και μέσα από τα ρούχα! Τρελή επιτυχία το λέιζερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν δεν ήμουν μεγάλος χέστης μάλλον θα το έκανα κι εγώ. Από την άλλη μ' αρέσουν τα γυαλάκια μου. Κάθε εξάμηνο σχεδόν αλλάζω σκελετό οπότε δεν τα βαριέμαι.

    Με γειά τα μάτιααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2.500 δεν ειναι πολλα για να ξαναβρεις το φως σου!
    χμμμ ισως το κανω στο μελλον, γιατι οχι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το σκελετό από τα γυαλάκια μου δεν τον πέταξα! Θέλω να το κρατήσω και να τον φοράω με απλό τζαμάκι γιατί ήταν πολύ stylish (ουυυυυ ψωνάρα!)

    Δημήτρη σου πηγαίνουν πολύ τα γυαλάκια σου! Αλλά πραγματικά, αν είσαι γκαβός όσο γκαβή ήμουν εγώ μη κωλώσεις!

    Απλά εγώ κόντεψα να λιποθυμήσω τη στιγμή που για λίγο δεν έβλεπα τίποτα, λόγω της διαδικασίας. Εκεί έγινα μούσκεμα από τον ιδρώτα! Πάντως μέσα σε 24 ώρες έχω 10/10 όραση! Δε μπορώ ακόμα να το πιστέψω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ MARIONASTRO...

    Κι εγω θελω ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΩ....
    Ετσι ΘΑ ΔΕΝΩ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ...ΧΑΧΑΑΑΑΑ!!!

    Αλλα και οταν ΘΑ ΡΙΧΝΩ ΜΟΥΤΖΕΣ Η ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ...
    ....ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΣΤΟΧΟΣ....!!!!(ακομα και στον καθρεπτη)....χαχαααααααα!!!

    ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ...(μονο ΝΑ ΜΕΤΡΑΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ).

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. hahaha Να σου πω την αλήθεια! Με βλέπω και γω στον καθρέφτη με άλλα μάτια!
    Με έκανες και γέλασα!
    Πώς μετράμε την πίεση στα μάτια; Αναφέρεσαι σε αυτό το μηχανηματάκι στον οφθαλμίατρο που βγάζει αέρα;
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα και με γεια τα νέα μάτια. Εγώ κόλλησα σε αυτό περί μεμβράνης και λεπίδας :s Δεν είχα ιδέα πως το έκαναν αυτό, νόμιζα πως δεν άγγιζε καθόλου λεπίδα το μάτι, ότι η όλη επέμβαση ήταν αμιγώς
    λεϊζερική.
    "Την κόβουν και μετά την επανατοποθετουν";; :O Τι ακριβώς κόβουν δηλαδή; Και στην εκ νέου τοποθέτηση δεν χρειάζεται ράμμα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. φαντάσου να βγάζουν μια ζελατίνα που καλύπτει την κόρη σου, μετά το χτυπάνε με λέιζερ και το ξανατοποθετούν στη θέση του! άστα να πάνε! Δε θέλει ράμμα! Μπες στο youtube και πάτα LASIK. Θα το δεις, βήμα - βήμα, αν αντέχεις!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @@@...MARINASTRO...

    NAI ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ ΕΝΝΟΩ.

    ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ..

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. περαστικα και να μην χρειαστει ποτε ξανα ουτε λειζερ ουτε γιατρος!
    καλη χρονια να εχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλά έκανες και το αποφάσισες. και ο αδελφός μου το έκανε πριν χρόνια και σώθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τη γνώμη σας παρακαλώ!