21 Ιουνίου 2010

ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ...

Σήμερα όλη μέρα παρατηρώ ένα τόσο δα γλαστράκι. 

Και σκέφτομαι. Σκέφτομαι. Είχα και ένα ωραιότατο χθεσινοβραδινό μεθύσι που μου έφερε έναν ωραιότατο σημερινό πονοκέφαλο. 

Και σκέφτομαι.

Πήρα πριν από πολλές μέρες 5 σποράκια Bonsai. Τα μούλιασα στο νερό για μία μέρα. Μετά τα σκούπισα σε απορροφητικό χαρτί, τα τύλιξα με προσοχή και με ευλάβεια τα τοποθέτησα στο ψυγείο για μια εβδομάδα. Περίμενα υπομονετικά!
Προχθές πήρα το χωματάκι, το μούλιασα στο νερό, το έβαλα στο γλαστράκι και το ξαναπότισα. 
Έβγαλα τα σποράκια από το ψυγείο και ένα ένα, τα έσπειρα στο χώμα. Με το δάχτυλό μου τα πίεσα απαλά ώστε να χωθούν στο υγρό χώμα, τα κάλυψα και το γλαστράκι μου ήταν έτοιμο. 
Το έβαλα σε ένα πήλινο δοχείο με δύο δάχτυλα νερό και το έβαλα να βλέπει βορειοδυτικά στο παράθυρο.
Και από τότε περιμένω. Υπομονετικά. Μήπως τύχει και φυτρώσει ένα κλωναράκι, μια ριζούλα, ένα πρασινάκι. Ένα τόσο δα πρασινάκι έστω από ένα από τα 5 σποράκια μου.
Θα περιμένω. 

Έτσι είναι και η σχέση μου αυτή τη στιγμή. Τη φρόντισα, την περιποιήθηκα, έδωσα την αγάπη μου, το ενδιαφέρον μου, τα συναισθήματά μου, το χρόνο μου, τη ζωή μου όλη, το πάθος μου, τη δύναμή μου και την πότισα με ό,τι είχα. 

Και περιμένω. Με πολύ υπομονή.

Να φυτρώσει κάτι από μέσα. Κάτι που θα μου δώσει τους καρπούς των κόπων μου. Έστω τις εξηγήσεις που γυρεύω, ίσως μια δικαίωση. 

Διαβάζω αναρτήσεις από άλλα μπλογκς που πέφτουν στο διάβα μου. Πολλοί από μας είμαστε στα ίδια. Χωρίζουμε και κλαιγόμαστε. Στην αρχή έγραφα και καμιά λέξη. Ίσως για να παρηγορήσω και τον ίδιο μου τον εαυτό, ίσως για να δώσω και γω λίγο θάρρος. 
Τώρα πια δε μιλάω. 

Μόνο σκέφτομαι και περιμένω...

6 σχόλια:

  1. περιμένω και τελικά πήρα τα απαυτά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτσε και περίμενε καθώς η ζωή κυλάει και φεύγει!

    Ρε μην εισαι χαζή! Θα περιμενεις εσυ ποτε ο αλλος θα εκτιμησει όσα έδωσες;; Εδώ τα πέταξε όλα σε μια νύχτα στα σκουπίδια!

    Σόρι που ειμαι σκληρή, αλλά θέλω να σε δω να γελάς, να μαζεύει κομμάτια και να προχωράς μπροστά!

    Γιατί σου αξίζει το καλύτερο της αγάπης και όχι τα υπολείμματα της!

    Φιλιά πολλάα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σπόρος για να μεγαλώσει δεν περιμένει...παλεύει με το χώμα για να βγει στην επιφάνεια!

    Καντο κι εσύ...βρες τον ηλιο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας τα είπα τα νέα;
    Πάω στην Πάρο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ.....

    ...να ΒΓΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ...κι ΑΝ ΧΑΘΕΙΣ...
    να ξερεις ΟΤΙ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ....
    ....μονο ....ΝΑ ΠΑΣ!!!!
    ευχαριστιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. διαβασα μια δημοσιευση με τιτλο ΧΩΡΙΣΑΝ η καπως ετσι....εισαι απο τις τυχερες....ειναι καλο που σου ξεκαθαρισε εστω και αργα.....εγω περιμενα 4 μηνες να μου ξεκαθαρισει τι θελει, ενω καθομουν πανω στη φραση "θελω το χρονο μου, να ξεκαθαρισω, περιμενε και θα εισαι η πρωτη που θα μαθεις την αποφαση μου" την εμαθα αλλα οχι ακριβως πρωτη.....η φιλη μου ηταν η πρωτη που εμαθα οτι ηταν πολυ μπερδεμενος και για να ξεμπερδευτει πηγε με αλλη....εκει τελειωσε...εκει πεθανε οτι καλο ειχε απομεινει μεσα μου γι αυτον....μετα απο 9 μηνες μπορω να σου πω πως δεν τον εχω ξεπερασει ακομα....γυρισε ομως...παρακαλώντας....αλλα εγω ειχα φυγει....μπορει να ποναω οταν σκεφτομαι αυτο που μου εκανε....αλλα ποναω περισσοτερο οταν σκεφτομαι τι θα μου κανει....θα παρεις σιγουρα πολλα....αλλα οταν παψεις να περιμενεις...

    skemdinladiesnight.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τη γνώμη σας παρακαλώ!