12 Φεβρουαρίου 2010

ΠΩΣ ΕΝΑ ΠΑΠΑΚΙ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΥΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ

   Στο Πλίμουθ της Αγγλίας συνέβη ένα μικρό θαύμα... Πριν από 4 χρόνια γεννήθηκε ο Finlay, ένα πρόωρο μωράκι 6 μηνών που λίγες μόνο ώρες από τη γέννησή του έπαθε ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, το μωρό έμεινε πολύ καιρό στο νοσοκομείο αλλά κατάφερε να επιβιώσει. 
    Η σοβαρή επίπτωση αυτής της μάχης ήταν ότι το παιδί δε κατάφερε να περπατήσει ποτέ. Μάλιστα οι γιατροί δεν έδιναν στη μητέρα του καμία πιθανότητα για να ζήσει ο μικρός μια φυσιολογική ζωή. 
   Μια μέρα η μητέρα του Finlay έφερε στο σπίτι ένα παπάκι. Το παπάκι είχε ένα σπασμένο πόδι και για να μπορέσει να ξαναπερπατήσει η μαμά πρόσθεσε ένα προσθετικό ποδαράκι 2 εκατοστών. Το μικρό παπί, το οποίο ονομάστηκε Ming - Ming έκανε ένα μικρό θαύμα και περπάτησε. 
   Αυτό που δε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ήταν ότι ο μικρός Finlay θα παρατηρούσε με μεγάλο ενδιαφέρον το μικρό παπί και θα προσπαθούσε να μιμηθεί το περπάτημά του. 
   Πράγματι, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο Finlay περπάτησε μιμούμενος το παπάκι. "Κοίτα μαμά, περπατάω όπως η πάπια" επαναλαμβάνει χαρούμενος, έχοντας καταφέρει να κάνει 5 μέτρα στη σειρά και στηριζόμενος σε ειδικό μηχάνημα που τον μετακινεί σε κάθετη στάση. 
   Αυτή η ιστορία αποτελεί την τρανή απόδειξη ότι η αγάπη είναι ικανή να κάνει θαύματα, είναι άδολη και μπορεί να διαδοθεί από όλους προς όλους.
   Μα πάνω από όλα η μικρή αυτή ιστορία είναι ένα μάθημα ζωής και δύναμης. 
Ας προσπαθήσουμε να την κάνουμε μέρος της δικής μας ζωής.
Στη φωτογραφία ο Finlay Lomax και η μητέρα του Becci

1 σχόλιο:

Τη γνώμη σας παρακαλώ!