6 Οκτωβρίου 2009

Οι γαρίδες με λεμόνι...

Χθες, όσο οδηγούσα, ονειρευόμουν να φάω γαρίδες με λεμόνι. Δε ξέρω πώς προέκυψε μέσα μου αυτή η επιθυμία αλλά θα έκανα τα πάντα για να φάω ένα πιάτο. Όταν πλέον έφτασα στο σπίτι και καθάρισα, έπλυνα και άπλωσα... άρχισα να σερφάρω για να βρω κάποια συνταγή. Έπεσα πάνω στο video blog του Μάνου Αντώναρου στο youtube ο οποίος, όλως περιέργως, μαγείρευε ένα απλό gourmet πιάτο... Γαρίδες με λεμόνι!
Επειδή είναι πραγματικά απολαυστικό και περιγραφικό το εργένικο μαγειρικό του στυλ, δίνω το link του: http://www.youtube.com/watch?v=kk6oP-529M0
Το έφτιαξα κι εγώ, γύρω στις 12 το βράδυ για να το φάω σήμερα παρέα με το Γιαννάκη μου (love). Για να δούμε αντιδράσεις;!

5 Οκτωβρίου 2009

Ακούω τα κύματα και τη βροχή!

Μετά από την επιστροφή μου στην Εύβοια, κάθομαι αναπαυτικά στον καναπέ μου και αποβλακώνομαι μπροστά στην τηλεόραση. Τίποτα που να με ενδιαφέρει φυσικά, η ΕΤ1 Αθλητική Κυριακή, στο ΑΝΤ1 μόλις τελείωσε το Grey's Anatomy, στο Alpha η Σαμάνθα του Sex and the city μόλις ήρθε σε οργασμό και στο ALTER ο Μάκης ρουφιανεύει τον Σκανδαλίδη που έκανε το πρώτο σκάνδαλο της νέας κυβέρνησης... χρησιμοποίησε κτήριο του Δήμου Αθηναίων ως κέντρο του προεκλογικού του αγώνα...
Όντας εγκλωβισμένη σε δύο οθόνες, μία της τιβί και η άλλη του laptop μου, ήρθε και φώλιασε στο μυαλό μου η ιδέα που κουβαλούσα μέσα μου τόσο καιρό. Από δω και μπρος να αναλύω ¨φωναχτά" και διαδικτυακά τα όσα σκέφτομαι. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να βιώνει καταστάσεις, περιπέτειες, γκάφες, γέλια, υπέροχα ταξίδια, ανθρώπινα συναισθήματα βγαλμένα από κάθε είδους διαπροσωπική σχέση ή κατάσταση και ... θέλω να τα μοιραστώ! Μαζί με κάθε έναν ή καθεμία που νιώθει την ίδια ανάγκη με εμένα, ή θέλει να αποκτήσει φωνή μέσα από τη φωνή μου.
Άκουγα λοιπόν τα κύματα... μέσα στο σπίτι μου... η θάλασσα αποτελεί την ανάσα μου...
Και μετά είδα αυτό... και εντυπωσιάστηκα:
Καλό μήνα...
Μ.